Spelen

Mijn dochter en schoonzoon hebben twee kinderen en houden van gamen. Vanuit de gedachte dat het voor de ontwikkeling van kinderen goed is als ouders en kinderen samen spelen, maakten ze de site family-gaming.nl. Klik er maar op deze site. Daarop geven ze allerlei adviezen, bijvoorbeeld over speelduur en welke games leuk zijn om samen mee aan de slag te gaan.

Muziek

Mijn muzikale helden zijn onder meer Ray Davies, John Sebastian, Gary Louris, John Lennon en Daniel Lohues. Verder artiesten als John Fogerty, Fred Eaglesmith en Steve Earle. En natuurlijk Townes van Zandt. Ook bands als Crowded House en Del Amitri.

Irsa

Ik steun de Irsa-foundation. Die is gestart door vriendje Dirk Visser en zijn vrouw Annemarie. Zij waren in Cambodja op vakantie en een gids liet hen daar zijn dorp zien. Dat was voor water aangewezen op de rivier nabij. Voor eten, wassen, voor alles. Niet erg hygiƫnisch. De gids was bezig met financiƫle hulp bij de mensen aldaar waterputten te laten staan.

Dirk en Annemarie besloten een foundation op te richten om geld in te zamelen voor meer putten. Die kosten 350 euro per stuk. En het mooie is dat er geen kosten voor overhead zijn. Dat deed me goed te horen. Door onder meer de originele tekeningen van mijn eerste stripalbum te verkopen heb ik enkele putten kunnen (mee)financieren.

Inmiddels worden er ook wc’s aangelegd voor 350 euro per stuk.

Strips

Ik ben een groot fan van de stripmaker Franquin, met name de persoon Guust Flater. Als grap heeft hij Guust ooit in een aantal opvallende poses getekend met zijn vriendin.

Boeken

Een van de grootste schrijvers, vind ik, Nabokov. Met name zijn roman Lolita.