DE BAND

In 1965 heb ik een bandje opgericht, de Road-Runners. Want je bent jong en je wilt eens wat. Nietwaar? Eerst vroeg ik Cor van der Made mee te doen, toen Jan Brouwer en daarna John Braspennincx. Later kwam daar Arnold Mulder bij en hadden we de eerste elektrische gitaar in de band! Met hem kwam ook technicus Fokko van Duin, en aan hem – hij is helaas veel te vroeg overleden – hadden we er een onmisbare pion bij, want hij kon versterkers bouwen! Die noemden we natuurlijk Fox, omdat Vox tot de populairste versterkers hoorde. Daar speelden de Beatles op.

Hoogtepunt was ongetwijfeld ons optreden in het voorprogramma van the Rolling Stones in Den Bosch. In 1966. Zie foto. Dat was geregeld door Kees Willemse, die toen manager was.

In het begin waren er nogal wat wisselingen (aanvankelijk zong Ludo Tegelaar en speelde ik slaggitaar), maar de bezetting dan toch werd Cor van der Made, John Braspennincx (later Aad Minderhout), Ludo Tegelaar, Harry Gordijn (opvolger van Bert Moerkerk) en ik.  We traden zo’n beetje elk weekeinde op, tot ver in de regio. Voor de fans in vooral Maassluis en Vlaardingen organiseerden we (ik vooral) fanavonden waarop we onze favoriete muziek speelden, nummers van vooral The Stones, Them, Animals, en dergelijke.

We kregen ook een fanblad, dat ook grotendeels door mij werd vol geschreven en getekend. Zie ze hier.

Fanblad 1   Fanblad 2   Fanblad 3   Fanblad 4   Fanblad 5  Fanblad 6   Fanblad 7