Dagblad Scheepvaart

In een krant las ik, het was 1968, dat Dagblad Scheepvaart, een uitgave van de Scheepvaartvereniging Zuid, een leerling-journalist zocht. Ik dacht: Nee heb je en ja kan je krijgen. Niet waar? En ik werd aangenomen. Meespeelde dat ik al wat schreef voor een fanblad (van mijn bandje) en de scheepvaart een beetje kende van mijn werk als telefonist bij Dirkzwager in Maassluis. En er zullen wel niet veel sollicitanten zijn geweest. Spannend, ik ging een leuk vak leren!

HVV, de tweede

Na twee jaar Dagblad Scheepvaart vroeg HVV of ik daar wilde komen werken. Ik begon er op de redactie Waterweg, waaronder Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Maasland en Hoek van Holland vielen. Ik begon er 1 oktober 1970. En na enkele jaren verkaste ik naar de centrale redactie in Rotterdam. Daar werkte ik zowat bij alle redacties, van show tot parlement. Allen opmaak en fotografie deed ik niet.

RD, de derde

Ook werkte ik bij het Rotterdams Dagblad. Dat was een fusiekrant van HVV en Rotterdamsch Nieuwsblad. Ik startte daar als chef van de redactie Waterweg. Na twee jaar vroegen ze of ik chef wilde worden van de stadsredactie. Bij het RD de grootste redactie. Dat heb ik acht jaar gedaan. Het is slopend, want je zit geklemd tussen je oude collega’s, die jou opeens anders behandelen, en de hoofdredactie (de organisatie was plat). Al op mijn eerste dag als chef Rotterdam werkte ik mee aan het hoofdcommentaar van die dag.