U bent hier: Home
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Search

Jan Booister

journalist, schrijver en muzikant

JA slide show

Welkom bij Jan Booister

jan03

Weer twee Townes-liedjes erbij

Rechts op deze site zijn opnieuw enkele nieuwe liedjes te horen. Voor mijn cd 'Ik deed het mijn weg', die hopelijk in februari/maart verschijnt, is dat  Wij stemmen Geert. Daarin speelt Henrik Jan Haarink de bas en doe ik alle verdere gitaarpartijen, dus ook het koortje, alsmede het handgeklap. Ik heb zowel de tekst als de muziek weer zelf gemaakt. Nieuwe versies zijn er van de nummers Deurmat-blues, Stilletjes, Donald Duck, Dr. Phil, Oude man (met de accordeon van Theo de Vree) en 't Is zo simpel. Soms is de tekst aangepast, en bij veel nummers is er een grappig einde bedacht. Geluidstechnicus Gerben Kokmeijer zorgde voor een geweldige mixing.

Daaronder staan de eerste nummers die komen op de cd Townes vertaald. Die schijf wordt een ode aan deze Amerikaanse singer-songwriter. De nummers zijn Voel je vrij als je leeft, een vertaling van To live is to fly. Verder zijn te beluisteren Zoeken naar jou, de vertaling van Still looking for youLief liedje, een vertaling van Lover's lullaby en Afscheidslied, origineel A song for. In het laatste lied zingt Van Zandt over het einde van zijn leven. Townes van Zandt overleed in 1997. Van hem is ooit gezegd dat hij mooiere teksten maakte dan Bob Dylan. Townes van Zandt is door talloze artiesten gecoverd.

Mijn zoon Guus speelt de gitaarpartijen op deze Townes-liedjes. Hij zal ook enkele liedjes van deze singer-songwriter zingen. Die zijn mettertijd te horen.

 
dec28

Eerste Townes-liedje te horen

De opnamen voor de cd 'Townes vertaald' zijn begonnen. Zoon Guus en ik nemen alles bij elkaar dertien vertaalde nummers van de Amerikaanse artiest Townes van Zandt op, plus een nummer dat Steve Earle componeerde als eerbetoon aan Townes van Zandt. Ook dat is vertaald. Guus speelt de meeste gitaarpartijen en zingt enkele nummers. Bij mij is dat andersom. Ik zing de meeste en speel er enkele. Gerben Kokmeijer is de opname-technicus. Het eerste resultaat is te horen in het kleine grijze blokje hiernaast. Het nummer heet 'Lief liedje' en is de vertaling van 'Lover's Lullaby'. Guus speelt gitaar en ik zing.

Townes van Zandt wordt gezien als een van de beste Amerikaanse singer/songwriters. Hij overleed op 52-jarige leeftijd op 1 januari 1997. Van Zandt liet een prachtig repertoire achter, dat door vele artiesten is gecoverd.

De dertien nummers van Townes van Zandt die we opnemen zijn allemaal zelf vertaald. We proberen ook een vertaling op te nemen van 'Fort Worth-blues' van Steve Earle. Van Zandt is in Fort Worth geboren.

 
dec08

Opnamen voltooid

De opnamen voor mijn cd zijn achter de rug.  Voor het laatste nummer ben ik nog bezig geweest met een drumstel voor 'Wij Stemmen Geert' - Henrik Jan Haarink was zo vriendelijk de partij te drummen - maar de volgende dag hebben we besloten dat we die er toch niet in gebruiken.

Er is nu een gitaarpartij aan toegevoegd, alsmede wat extra zang en ritmisch handgeklap. Dat maakte het nummer compleet. Eerder nam ik al een door mijzelf geschreven (muziek en zang) ode aan mijn moeder op, 'Ma' geheten. Dat staat rechts hiernaast in de versie zoals bij Gerben Kokmeijer opgenomen. Duidelijk te horen is dat de geluidskwaliteit veel beter is dan de opname die ik in mijn eigen mini-studiootje maakte.

Daarmee is mijn aandeel voltooid. Gerben Kokmeijer gaat nu mixen en masteren en hij verwacht in de loop van januari klaar te zijn. Dan naar de drukker en dergelijke, zodat de verwachting is dat het project in februari is voltooid. Met BumaStremra moeten ook de rechten van de nummers nog worden geregeld en ik ga een barcode aanvragen voor op de cd.

Met Esther Kokmeijer en Mei-Ling Hagens moet ik het bijbehorende boekje  nog afwerken. Het is de vraag of de teksten van alle vijftien nummers daarin kunnen.

Ik ben zeer benieuwd hoe het verder uitpakt. De spanning stijgt.

 
Pagina 10 van 14

Mijn CD

'IK DEED HET MIJN WEG'

Optredens

2015

21 januari
De Machinist, Rotterdam

22 mei

Gouda, prive optreden

Townesliedjes

 Hieronder enkele liedjes van de cd 'Townes vertaald' die in productie is. Klik op liedjes, schuif met knop


Nieuws uit Rotterdam e.o.

Mijn dagrijm

Ziek


We shoppen nu toch echt heel anders

Hairstudio, tapijtpaleis, fruitshop, ik zweer

De winkel is geen winkel meer

En laatst dacht ik toch: salamanders


Want is je mobieltje straks plots ziek

Dan moet u naar de smartphone-kliniek 

 

(Zie ook www.vandaagenmorgen.nl)

 

Warm-koud


Een Chinees schip voer via Japan

Naar hier, via de pool in't noorden

Ik kom haast niet uit mijn woorden

Historie! Maar toch constateer ik dan


Stilletjes en ook ietwat klam

Opwarming is dus goed voor Rotterdam

 

Straf


De nieuwste rage? iPad-school!

Want ja, we moeten met de tijd mee

Leerlingen blij, en heel tevree

Ik vrees: is dit niet erg frivool?


Maar misschien zie ik een weg vol beren

Denk: straks ook strafregels kopiëren? 

 

God


Lilian heet ze en ze leidt de SGP

In Vlissingen waar haar revolutie begon

Althans, men voor een lijsttrekster zong

Van wie de mannen zeggen: nee


Zucht God, krabbelend op achterhoofd:

‘Heb ik me hiervoor uitgesloofd?’ 

 

Nep


Er is een hamburger gekweekt

Van vlees, dat is dus fake

Straks ga ik eten, en ik breek

Want wat is vals? Ik kijk verbleekt


Dit bord met soep, ik vraag oprecht

Zeg ober: is die vlieg wel echt?

Bezoekers

We hebben 6 gasten online

Meest bekeken

Contact Jan Booister