Home2022-02-25T14:54:34+01:00

Ooit startte ik een site in de hoop CD’s en strips te verkopen. Dat werkte niet. Maar omdat ik die site toch had heb ik hem een beetje eigentijdser laten maken. Met nu veel meer informatie en illustraties. Plezier bij het doorzoeken van wat ik bij elkaar heb gezet.

Nieuwe CD

Ik ben van plan om een nieuwe CD te maken met liedjes vol humor. Bijvoorbeeld “Ze verliet me voor Jezus” en “Ik mag niet meer bij de HEMA komen”. Ook werk ik aan een nieuwe tekst voor “Dr. Phil”.

Hierbij een voorbeeld. Het liedje “Ik mag niet meer bij de HEMA komen”. In deze vorm komt het niet op de CD, het is alleen om een indruk te geven van het soort teksten.

Prik

Kleinzoon Joep is 4 jaar en moet naar het consultatiebureau voor de herhaalprik, dktp. Hij weet dus dat het ietsje pijn doet. De juffrouw van het bureau ziet zijn pijnlijke gezicht en probeert hem gerust te stellen. ,,Joep, jij mag zeggen in welke arm de prik moet,” zegt ze.

Joep wijst naar de arm van zijn vader.

DE BAND

In 1965 heb ik een bandje opgericht, de Road-Runners. Eerst vroeg ik Cor van der Made mee te doen, toen Jan Brouwer en daarna John Braspennincx. Later kwam daar Arnold Mulder erbij en hadden we de eerste elektrische gitaar in de band! Met hem kwam ook technicus Fokko van Duin, en aan hem – hij is helaas veel te vroeg overleden – hadden we er een onmisbare pion bij, want hij kon versterkers bouwen! Die noemden we natuurlijk Fox, omdat Vox tot de populairste versterkers hoorde. Daar speelden de Beatles op.

Hoogtepunt was ongetwijfeld ons optreden in het voorprogramma van the Rolling Stones in Den Bosch. [lees meer….]

DE BOM

In mijn vorige huis aan de Claes de Vrieselaan woonde ik boven een bom. Een bom uit de Tweede Wereldoorlog. Gedropt door de Britten. In 1941.

Het was de bedoeling dat ie ergens installaties in het havengebied zou raken, maar er ging een en ander fout. Het bombardement werd ’s avonds rond tien uur uitgevoerd. Dus donker. En slecht weer, wat weerextra  slecht zicht opleverde. Op twee na ontploften alle bommen. Eentje ligt er nog onder de kathedraal aan de Nieuwe Binnenweg en de ander dus onder het pand Claes de Vrieselaan 27B. [lees meer…]

Mijn tips

Hoe hang je een wc-rol op? En andere handige weetjes. Ze helpen het leven wat draaglijker te maken en dat is zeker in deze tijden niet weg. Dus doe je voordeel en bestudeer mijn adviezen. Ik wil niks opdringen, alleen wat aanstippen. Alles voor een betere wereld!

Aanbevolen

Soms denk ik, dat zouden meer mensen moeten weten. Dus dat ga ik via deze link maar eens doen. Het zijn geen wereldschokkende zaken, maar interessant genoeg om eens naar te kijken. Ik hoop dat ik er een keertje iemand blij mee maak.

Karikaturen

In mijn jonge jaren, en eigenlijk nu nog, heb ik karikaturen altijd leuk gevonden. Vroeger verzamelde ik ze. Met name Het Vrije Volk had een goede tekenaar, Kalk.

Ik heb geprobeerd ze zelf te tekenen – want dat leuk me wel wat, karikaturist worden – en ontdekte dat dit erg moeilijk is.

De krant

Ik werkte bij drie kranten en ze bestaan alledrie niet meer. Dat is geen aanbeveling, maar het is niet anders. Tja. Bij alle drie heb ik met plezier gewerkt, na eerder baantjes te hebben gehad als lettertekenaar en telefonist. Er zijn weinig banen leuker dan journalist.

Ga naar de bovenkant